Smaki tortów

Torty wykonywane w naszej pracowni to przede wszystkim naturalne składniki i krótki skład. 

Najpopularnieszy wiosenno-letni smak tortu to owoce tropiku:
składniki biszkoptu: mąka pszenna, mąka ziemniaczna, jajka, cukier
składniki kremu: mascarpone, śmietanka 33%, puree marakuja, puree z mango, ser biały, skórka z pomarańczy, żółtka zaparzane syropem cukrowym, cytryny
tynk: masło, mleko, cukier

Najczęściej zamawiany smak w okresie jesienno-zimowym to czekoladowo-owocowy
składniki biszkoptu: mąka pszenna, mąka ziemniaczana, kakao, cukier 
składniki kremu: mascarpone, śmietanka 30%, wiśnie, czekolada 70% i 80%
tynk: masło, mleko, cukier

PONIŻEJ PEŁNE ZESTAWIENIE SMAKÓW TORTÓW 2023:

1. Truskawkowy

jasne biszkopty,
krem truskawkowy,
konfitura truskawkowa,
lemon curd,
krem z białej czekolady

2. Czekoladowo - wiśniowy 

Biszkopty kakaowe nasączone czekoladą,
frużelina wiśniowa,
mus śmietanowy,
krem czekoladowy 

3. Owoce tropiku (najczęściej wybierany)

Jasne biszkopty,
żelka mango-marakuja,
mus influzja pomarańczy,
mus mango-marakuja 

4. Kawowo-karmelowy

Ciemne biszkopty nasączone kawą,
krem kawowy z kandyzowaną mandarynką, 
krem karmelowy,
pralina krówkowa 

5. Malina i biała czekolada *

Janse biszkopty, 
mus malinowy,
żelka malinowa,
mus biała czekolada

* dopłata do standardowej ceny tortu 2zł/porcję