Torty wykonywane w naszej pracowni to przede wszystkim naturalne składniki i krótki skład.
Najpopularnieszy wiosenno-letni smak tortu to owoce tropiku:
składniki biszkoptu: mąka pszenna, mąka ziemniaczna, jajka, cukier
składniki kremu: mascarpone, śmietanka 33%, puree marakuja, puree z mango, ser biały, skórka z pomarańczy, żółtka zaparzane syropem cukrowym, cytryny
tynk: masło, mleko, cukier
Najczęściej zamawiany smak w okresie jesienno-zimowym to czekoladowo-owocowy
składniki biszkoptu: mąka pszenna, mąka ziemniaczana, kakao, cukier
składniki kremu: mascarpone, śmietanka 30%, wiśnie, czekolada 70% i 80%
tynk: masło, mleko, cukier
PONIŻEJ PEŁNE ZESTAWIENIE SMAKÓW TORTÓW 2023:
1. Truskawkowy
jasne biszkopty,
krem truskawkowy,
konfitura truskawkowa,
lemon curd,
krem z białej czekolady
2. Czekoladowo - wiśniowy
Biszkopty kakaowe nasączone czekoladą,
frużelina wiśniowa,
mus śmietanowy,
krem czekoladowy
3. Owoce tropiku (najczęściej wybierany)
Jasne biszkopty,
żelka mango-marakuja,
mus influzja pomarańczy,
mus mango-marakuja
4. Kawowo-karmelowy
Ciemne biszkopty nasączone kawą,
krem kawowy z kandyzowaną mandarynką,
krem karmelowy,
pralina krówkowa
5. Malina i biała czekolada *
Janse biszkopty,
mus malinowy,
żelka malinowa,
mus biała czekolada
* dopłata do standardowej ceny tortu 2zł/porcję